• Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
  • Градска општина Звездара
Почетна Новости Догађаји 
Бесплатне карте за позоришне представе најстаријим суграђанима Штампа
15. март 2017.

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и в.д. градског секретара за социјалну заштиту Наташа Станисављевић посетиле су данас старије суграђане у Дневном клубу за старије на Звездари и поводом Светског дана позоришта, 27. марта, поделиле бесплатне карте за позоришне представе.

Према речиме Андрее Радуловић, Град Београд наставља акцију која је започета прошле године и која се показала веома успешном.

– У акцију су укључене све општине у којима се налазе клубови за наше старије суграђане. У акцију су се укључила сва градска позоришта која су издвојила одређени број карата за старије суграђане. Карте су добили и сви остали клубови тако да ће грађани са свих општина имати могућност да бесплатно одгледају омиљене представе – рекла је Андреа Радуловић.

Како је истакла, Град води одговорну социјалну политику, разговара се са најстаријима, ослушкују се њихове жеље и континуирано решавају сви њихови проблеми.

– Наставићемо да спроводимо овакву политику према старијим суграђанима, да организујемо различите програме у клубовима које је Град опремио, јер они су то и те како заслужили – истакла је Радуловићева.

Наташа Станисављевић је истакла да се на иницијативу Секретаријата за социјалну заштиту и у сарадњи са Секретаријатом за културу ова акција организује по други пут.

– Ово је једна лепа нова пракса која на најбољи начин показује како Град Београд мисли о својим најстаријим суграђанима и како се труди да им својим активностима помогне да остваре што квалитетнији живот – рекла је Станисављевићева и додала да се овај клуб налази у потпуно новом простору који је отворен прошле године и први је овакав на Звездари.

Она је подсетила да их у Београду тренутно има 26, а да је само у последње три године отворено шест нових клубова. Примера ради, клуб на Палилули, у који се није улагало 30 година, потпуно је реновиран.

Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, рекао је да ова општина старијима нуди читав спектар програма, а један од важнијих свакако је Волеонтерски сервис, где више од 40 волонтера помаже старијима и додао да су овакви клубови један од начина да се са старијима оствари што боља комуникација.